Clicky

 
Transport Online - Omzetdaling voor Daimler Trucks in eerste kwartaal 2013

Omzetdaling voor Daimler Trucks in eerste kwartaal 2013

Omzetdaling voor Daimler Trucks in eerste kwartaal 2013
25-04-2013 10:45 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
UTRECHT - De afzet van Daimler Trucks daalde in het eerste kwartaal met 6 procent naar 101.400 eenheden. De omzet bedroeg € 7,0 miljard (-5%). De EBIT(Earnings Before Interest and Taxes) van de divisie lag met € 116 (Q1/2012: 376) miljoen onder het niveau van de berichtsperiode van vorig jaar. Het omzetrendement bedroeg 1,7% (Q1/2012: 5,1%).

Het resultaat werd gekenmerkt door een over het algemeen dalende afzet- en omzetontwikkeling die het gevolg was van een verminderde vraag in de eigen kernmarkten.

Ook kosten voor de opbouw van de activiteiten in India en China, productaanpassingen in vooral de NAFTA-regio en Europa en hogere garantiekosten drukten het resultaat.

Op basis van de huidige verwachtingen zal de wereldwijde vraag voor middelzware en zware vrachtwagens in 2013 aanzienlijk groeien, meent Daimler Trucks. Echter, dit is sterk afhankelijk van de ontwikkelingen van de grootste markt, China, waar de vraag aanzienlijk toeneemt hoewel het begin van het jaar heeft aangetoond dat de vraag wat achterblijft op de verwachtingen.

De ontwikkelingen in Noord Amerika stabiliseren de komende maanden maar vanuit het huidige perspectief verwacht Daimler een marktafname van 5%. Als gevolg van de economische omstandigheden verwacht het concern voor Europa een afname van 5% voor de Europese truckmarkt. In Japan wordt een toename van 5% verwacht ten opzichte van vorig jaar hoewel de te verwachten effecten van het stimuleringsprogramma van de Japanse overheid op dit moment lastig in te schatten zijn.

Dankzij de verbeterde marktomstandigheden en gunstige financieringscondities wordt voor Brazilië een marktgroei verwacht van circa 10%. De Russische markt heeft inmiddels al het niveau bereikt van voor de crisis en daar wordt voor 2013 opnieuw een lichte groei verwacht. In India tenslotte wordt een afname verwacht van de truckafzet als gevolg van de economische situatie in dat land.

Op basis van de divisieplanning verwacht Daimler Trucks voor het hele jaar 2013 een toename in de afzet van het aantal voertuigen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden