Clicky


Verlies van Van Gansewinkel loopt op

Verlies van Van Gansewinkel loopt op
25-04-2013 10:12 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie

(Novum) - Van Gansewinkel heeft zijn nettoverlies vorig jaar zien oplopen naar 65 miljoen euro. Bijna een derde hiervan, 23 miljoen euro, was het gevolg van herstructureringen. Dat blijkt donderdag uit de jaarcijfers van de afvalverwerker. In 2011 boekte Van Gansewinkel nog een nettoverlies van 25 miljoen euro.

De afvalverwerker kondigde vorig jaar een reorganisatie aan. Zeshonderd banen verdwijnen, waarvan driehonderd door gedwongen ontslagen. Topman Cees van Gent zegt in een toelichting op de cijfers dat deze herstructurering voorspoedig verloopt. Eind december kwam het bedrijf al een sociaal plan overeen met de bonden voor de tweehonderd Nederlandse werknemers die op straat komen te staan.

De omzet van Van Gansewinkel steeg van 1,19 miljard euro in 2011 naar 1,25 miljard euro vorig jaar. De omzet steeg onder meer dankzij de overnames van Veolia België en het Duitse recyclingbedrijf RDE. Door de aanhoudende volume- en prijsdruk op de inzamelmarkt daalde het bedrijfsresultaat met vier miljoen naar 250 miljoen euro.
 


Van Gansewinkel verwacht dat de druk op inzamelvolumes dit jaar aanhoudt als gevolg van de zwakke economische ontwikkelingen in met name de industrie en de bouwsector. Gezien de aanhoudende onzekere economische marktomstandigheden spreekt het bedrijf geen financiële verwachtingen uit voor 2013.