Clicky


Bouwer Dura Vermeer maakt kleine winst

Bouwer Dura Vermeer maakt kleine winst
08-04-2013 10:30 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
ZOETERMEER (Novum) - Dura Vermeer haalde vorig jaar een winst van 3,3 miljoen euro, tegenover 13,3 miljoen euro een jaar eerder. De winst van de middelgrote bouwer steekt af tegen de verliezen van grote bouwbedrijven die eerder bekend werden gemaakt. De omzet van Dura Vermeer daalde met elf procent tot 1,2 miljard euro. Dat maakte het familiebedrijf uit Zoetermeer maandag bekend.

Het operationeel resultaat (ebit) daalde vorig jaar van 22,4 miljoen euro naar 7,4 miljoen euro. Dura Vermeer zegt de crisis het hoofd te bieden door meer te richten op onder meer onderhoud en renovatie, markten die volgens de bouwer nog groeien. Het bedrijf verwacht dat de bouwsector het dit jaar nog zwaarder krijgt dan vorig jaar. Daardoor verwacht Dura Vermeer dat de omzet nog verder daalt.

Grote bouwers die eerder in het jaar al cijfers bekend maakten, sloten 2012 bijna allemaal af met een verlies. Bij BAM en VolkerWessels beliepen de verliezen meer dan honderd miljoen euro, bij Heijmans 89 miljoen euro. De bedrijven moesten fors afschrijven door de slechte woningmarkt. Het onderliggende resultaat was bij de drie bouwers wel positief.