Clicky


Océ schrapt driehonderd banen in Venlo

Océ schrapt driehonderd banen in Venlo
19-03-2013 16:34 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
VENLO (Novum) - Bij Océ Technologies in Venlo verdwijnen naar verwachting driehonderd banen. Dat bevestigt een woordvoerder dinsdag na berichtgeving vanuit FNV Bondgenoten. De arbeidsplaatsen verdwijnen vanwege de slechte economische omstandigheden waar de printerleverancier mee te kampen heeft.

Tweehonderd vaste medewerkers en honderd oproepkrachten raken waarschijnlijk hun baan kwijt bij het bedrijf, dat enkele jaren geleden werd overgenomen door Canon. "Océ levert voornamelijk aan een markt waar het nou niet direct crescendo mee gaat", zegt FNV-bestuurder Ron van Baden. "Het bedrijf draait niet goed en de resultaten blijven achter bij de verwachtingen."

De adviesaanvraag voor de ontslagen ligt momenteel bij de ondernemingsraad. "Océ heeft de ondernemingsraad vier maanden de tijd gegeven om nut en noodzaak tegen elkaar af te wegen", zegt Van Baden. "Het bedrijf wil het liefst voor de zomervakantie kunnen aankondigen wie weg moet."

Tussen aankondiging en ontslag zit vervolgens nog minimaal vier maanden, aldus de vakbondsman. Hoe het sociaal plan er precies uit gaat zien, durft hij nog niet te zeggen. "Vooral voor de groep oproepkrachten moeten we nog afstemmen met Océ."