Clicky


Recordomzet voor Boskalis

Recordomzet voor Boskalis
14-03-2013 10:21 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
(Novum) - Baggerbedrijf Boskalis Westminster heeft vorig jaar een recordomzet behaald van 3,1 miljard euro. De orderportefeuille aan het eind het jaar was bovendien nog nooit zo goed gevuld, meldt het bedrijf donderdag bij de jaarcijfers.

De omzet van Boskalis steeg ten opzichte van een jaar eerder met tien procent. De nettowinst bleef vrijwel vlak op 250 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de winst 254 miljoen euro. Het orderboek bedroeg aan het eind van 2012 4,1 miljard euro, waar deze eind 2011 op 3,5 miljard euro stond.

Volgens Boskalis stond 2012 in het teken van de integratie van SMIT, dat in 2009 werd gekocht. Gedurende het jaar kocht het baggerbedrijf met succes de maritieme dienstverlener Dockwise. "Door de combinatie bouwen we onze positie in de offshore energiesector fors uit en bieden we nieuwe perspectieven aan onze klanten en onze medewerkers", verklaart topman Peter Berdowski donderdag.


Komend jaar zullen de marktomstandigheden naar verwachting uitdagend blijven, schrijft Berdowski. "De druk op volumes en marges duurt voort." Op basis van de huidige stand van de orderportefeuille verwacht Boskalis 'een gezonde bezetting van het materieel'. "Voorts zal 2013 in het teken staan van de integratie en consolidatie van Dockwise."

Woensdagavond meldde Boskalis dat 99 procent van de aandelen Dockwise voor de overname zijn aangemeld. Dockwise verdwijnt 12 april van de beurs.