Clicky


Ballast Nedam lijdt verlies en schrapt meer banen

Ballast Nedam lijdt verlies en schrapt meer banen
08-03-2013 09:51 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
(Novum) - Ballast Nedam heeft vorig jaar een verlies geleden van 41 miljoen euro, onder meer door reorganisatiekosten en bijzondere afwaarderingen. Dat maakte het beursgenoteerde bouwbedrijf vrijdag bekend. Ballast Nedam laat verder weten dat het aantal ontslagen als gevolg van de reorganisatie hoger uitvalt.

In oktober liet de bouwer weten vierhonderd tot vijfhonderd banen te schrappen. Dat aantal is inmiddels verhoogd naar in ieder geval vijfhonderd van de 3900 arbeidsplaatsen. De banen verdwijnen bij regiobedrijven en een aantal specialistische bedrijven, die in 2012 verlies draaiden. De kosten voor de reorganisatie en de afwaarderingen op grond staan in de boeken voor 49 miljoen euro

De omzet daalde met 6 procent van 1,38 miljard in 2011 tot 1,29 miljard in 2012, met name door de teruggang in de vastgoedactiviteiten bij de divisie bouw en ontwikkeling. Ook de omzet in de wegenbouw nam stevig af. Door grote projecten aan onder andere de A2 bij Maastricht nam de omzet in de divisie specialismen wel toe.

Ballast Nedam wil zich in de toekomst meer gaan richten op nichemarkten, zoals offshore windmolens en industriebouw, en minder op de bulkmarkten als (wegen-)bouw. Door deze focus, de verminderde blootstelling aan verliesgevende markten en de goede orderportefeuille verwacht de bouwer dit jaar weer een positief operationeel resultaat te behalen.

Woensdag werd bekend dat Romeo Malizia uit de raad van bestuur van Ballast Nedam stapt. Hij heeft een verschil van inzicht met de andere bestuurders over het te voeren beleid. Malizia was zes jaar bestuurder bij de bouwer. Hij krijgt de maximale ontslagvergoeding mee.