Clicky


'Dramatische woningmarkt' bezorgt Heijmans verlies

'Dramatische woningmarkt' bezorgt Heijmans verlies
28-02-2013 10:36 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
(Novum) - Heijmans heeft vorig jaar een verlies geleden van 89 miljoen euro. Het onderliggende resultaat was wel positief, maar de bouwer moest door de 'dramatische woningmarkt' fors afschrijven op onder meer grond die het bedrijf heeft. Dat maakte het beursgenoteerde bedrijf donderdag bekend.

De omzet daalde met 43 miljoen euro tot ruim 2,3 miljard euro. Het operationele resultaat daalde van 32 miljoen euro in 2011, naar 27 miljoen euro vorig jaar.

"De positieve operationele resultaten en de financiële soliditeit van onze onderneming geven ons vertrouwen voor de toekomst", stelt topman Bert van der Els in een verklaring. Hij voegt daar echter aan toe dat 'de woningmarkt dramatisch blijft'. De bouwer schrijft daarom in totaal 95 miljoen euro af op vastgoed en immateriële activa. Ook kost een reorganisatie nog eens 29 miljoen euro.

Heijmans is niet alleen actief in de woningbouw. Bij de divisie wegen en civiel daalde de omzet licht. Bij de utiliteitsbouw was er een lichte stijging van de omzet. De totale orderportefeuille was aan het eind van 2012 voor twee miljard euro gevuld, tegenover 2,2 miljard euro een jaar eerder.