Clicky


Verlies voor SBM Offshore

Verlies voor SBM Offshore
14-02-2013 11:33 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
(Novum/ABM FN) - SBM Offshore heeft vorig jaar opnieuw rode cijfers geschreven door afschrijvingen op probleemprojecten. Topman van de dienstverlener voor de olie-industrie Bruno Chabas omschreef 2012 donderdag als 'moeilijker dan voorzien'.

SBM Offshore boekte een zeventien procent hogere omzet van 3,7 miljard dollar (2,8 miljard euro). Onder de streep restte een nettoverlies van 75 miljoen dollar. Dat is wel een flinke verbetering ten opzichte van het verlies van 441 miljoen dollar over 2011.

Chabas meent dat de zorgen om de verschillende probleemprojecten de onderliggende prestaties van SBM Offshore op het gebied van opslag en bewerking van olie op schepen (FPSO) overschaduwden.

Over het probleemboorplatform Yme meldde de onderneming dat in de gesprekken met operator van het platform Talisman Energy 'alle opties openblijven'. Dat is in lijn met uitspraken van Talisman woensdag bij de presentatie van de jaarcijfers. SBM schreef al honderden miljoenen dollars af op dit nachtmerriedossier. De orderportefeuille van SBM Offshore daalde eind 2012 tot 14,5 miljard dollar, van 16,1 miljard dollar aan het einde van het derde kwartaal. SBM Offshore sprak van een vertraagde orderinstroom, in lijn met de rest van de sector als gevolg van vertragingen in het toekennen van nieuwe contracten.

Ondanks de probleemprojecten waarmee SBM Offshore kampt houdt de onderneming vertrouwen in de kernactiviteiten op het gebied van FPSO. Voor 2013 rekent SBM Offshore op een omzet van bijna vier miljard dollar.