Clicky


Winstdaling Renault ondanks meevaller

Winstdaling Renault ondanks meevaller
14-02-2013 11:25 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
(Novum) - Renault heeft vorig jaar 1,7 miljard euro winst gemaakt, onder meer door de opbrengsten van de verkoop van de aandelen in Volvo. Een jaar eerder maakte de automaker nog 2,1 miljard euro winst. Dat maakte het Franse bedrijf donderdag bekend.

De omzet van het bedrijf kwam uit op 41,3 miljard euro, ruim drie procent minder dan in 2011. De omzet in Europa daalden met achttien procent, terwijl buiten het continent juist een plus van negen procent werd genoteerd.

De marge die het bedrijf haalt op zijn activiteiten kwam uit op 1,8 procent, tegenover 2,6 procent een jaar eerder. De marge kwam in 2012 uit op 729 miljoen euro.

De verkoop van aandelen Volvo leverde in december anderhalf miljard euro op. Ruim negenhonderd miljoen euro daarvan werd bij de winst opgeteld. Met de opbrengsten van de verkoop heet Renault zijn schulden afgelost.

Voor dit jaar verwacht het bedrijf nog steeds een dalende Europese automarkt. Renault probeert daaraan het hoofd te bieden door nieuwe betaalbare auto's op de markt te brengen. Ook zet het bedrijf in op groei buiten Europa.