Clicky


Nettoverlies voor Randstad in vierde kwartaal

Nettoverlies voor Randstad in vierde kwartaal
14-02-2013 11:04 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
(Novum) - Uitzendconcern Randstad heeft in het vierde kwartaal een nettoverlies geleden van 97,4 miljoen euro, tegenover een verlies van 16,5 miljoen euro in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat kwam onder meer doordat het bedrijf bijna honderdveertig miljoen euro moest afschrijven op zijn Britse, Spaanse en Portugese activiteiten. Dat maakte het Nederlandse bedrijf donderdag bekend.

Het bedrijfsresultaat (ebita) van Randstad was in het vierde kwartaal wel positief, op 102,4 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 126,5 miljoen euro. Topman Ben Noteboom spreekt in een verklaring dan ook van een 'uitdagend jaar' dat is afgesloten met een 'solide kwartaal'. "We hebben de goede groei in Latijns-Amerika en Azië weten vast te houden en de daling in Europa is gestabiliseerd. Japan deed het bepaald goed."

De omzet kwam in het laatste kwartaal uit op 4,2 miljard euro, drie procent minder dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Over het gehele jaar groeide de omzet met vijf procent tot 17,1 miljard euro. Het bedrijf bleef over het gehele jaar wel uit de rode cijfers, de winst bedroeg 36,7 miljoen euro. Dat is een daling van 79 procent ten opzichte van 2011.

De afschrijving die het uitzendconcern in het laatste kwartaal in de rode cijfers drukte, was nodig omdat de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en op het Iberisch schiereiland zijn gedaald. Daarnaast is de winst niet gestegen als het bedrijf had verwacht.

In het VK daalde de omzet in het vierde kwartaal met zes procent naar 199 miljoen euro. Op het Iberisch schiereiland daalde de omzet tien procent tot 190,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat voor de twee regio's samen bedraagt nog geen tien miljoen euro.