Clicky


Overgenomen Dockwise maakt weer winst

Overgenomen Dockwise maakt weer winst
13-02-2013 09:42 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
(Novum/ABM FN) - Dockwise heeft vorig jaar een winst van 21,1 miljoen dollar (15,7 miljoen euro) geboekt, tegenover een verlies van 33 miljoen dollar een jaar eerder. Het bestuur van de maritieme dienstverlener maakte ook bekend het overnamebod van Boskalis aan te bevelen aan de aandeelhouders. Dat meldde het Nederlandse bedrijf woensdag.

Dockwise zette vorig jaar 539 miljoen dollar om, ruim een derde meer dan in 2011. De stijging komt onder meer door de overname van concurrent Fairstar. De cijfers van Fairstar zijn vanaf 1 juli in de boeken van Dockwise zijn meegenomen. Topman Andre Goedee van Dockwise noemde de overname 'moeilijk', maar sprak ook over een inmiddels 'succesvolle, harmonieuze integratie'. De top van Fairstar lag lange tijd dwars bij de overnameplannen.

In het laatste kwartaal lag de omzet van Dockwise op 187 miljoen dollar en kwam de winst uit op zeventien miljoen dollar. In het derde kwartaal lag de winst nog op 3,5 miljoen dollar.



De orderportefeuille van Dockwise bedroeg aan het einde van het jaar 674 miljoen dollar, waarvan grosso modo de helft in 2013 moet worden uitgevoerd en de andere helft in de daaropvolgende twee jaar. De portefeuille is ten opzichte van het derde kwartaal met bijna honderd miljoen dollar teruggelopen. De bezettingsgraad van de vloot, inclusief die van het overgenomen Fairstar, bedroeg aan het einde van het vierde kwartaal 81 procent, gelijk aan dat van een kwartaal eerder. Dockwise bracht in de eerste helft van vorig jaar een bod uit op concurrent Fairstar. Later in het jaar werd het bedrijf zelf prooi van Boskalis. De baggeraar heeft inmiddels al 92 procent van de aandelen Boskalis in handen. Boskalis bracht vorige week zijn verplichte bod van 18,50 euro uit op Dockwise. De resterende aandeelhouders kunnen zich hiervoor nog aanmelden tot 13 maart.