Clicky


Winststijging Daimler dankzij eenmalig voordeel

Winststijging Daimler dankzij eenmalig voordeel
07-02-2013 13:43 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
(Novum/AP) - Dankzij een eenmalige bate heeft de Duitse autofabrikant Daimler in het vierde kwartaal de winst met bijna een derde weten te verhogen. Dat blijkt uit donderdag bekendgemaakte cijfers van het moederbedrijf van Mercedes-Benz.

Het in Stuttgart gevestigde bedrijf maakte in het vierde kwartaal een nettowinst van 2,3 miljard euro. In hetzelfde kwartaal het jaar daarvoor was dat nog 1,79 miljard. Daimler maakte in het kwartaal 709 miljoen euro winst op de verkoop van het belang van 7,5 procent in het Europese defensiebedrijf EADS. De omzet steeg met drie procent tot 29,8 miljard euro.

Over het hele jaar steeg de nettowinst met acht procent tot 6,5 miljard euro. Het operationeel resultaat daalde echter met twee procent tot 8,1 miljard euro. De omzet kwam hoger uit dan een jaar eerder op 114,3 miljard euro. Het bedrijf verkocht nog nooit zo veel auto's van het merk Mercedes-Benz, vooral dankzij de Verenigde Staten.

Daimler-topman Dieter Zetsche zegt in een verklaring tevreden te zijn over de cijfers, maar geeft wel toe dat het bedrijf zijn eigen winst- en omzetdoelen voor 2012 niet heeft gehaald. "Het afgelopen financiële jaar was over het algemeen sterk voor Daimler, maar er is nog duidelijk ruimte voor verbetering."