Clicky


Pensioenen zorgen voor verlies bij UPS

Pensioenen zorgen voor verlies bij UPS
31-01-2013 16:13 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
(Novum/ABM FN) - UPS is in het vierde kwartaal in de rode cijfers beland door een pensioenlast van drie miljard dollar (2,2 miljard euro). Het nettoverlies kwam uit op 1,75 miljard dollar, tegen een winst van 725 miljoen een jaar eerder. Dat maakte de Amerikaanse pakjesbezorger, die eerder deze maand zijn overnamepoging van TNT Express zag stranden, donderdag bekend.

De omzet van het bedrijf groeide in het vierde kwartaal met drie procent naar 14,6 miljard dollar. Zonder de pensioenlasten kwam de operationele winst uit op 2,1 miljard dollar. Topman Scott Davis sprak van een uitdagend jaar, met name vanwege de zwakke wereldhandel. Daarnaast viel het seizoen rond de feestdagen licht tegen, stelde Davis. De topman verwacht voor 2013 gematigde groei. Hij stelde wel dat de impasse rond de Amerikaanse begroting voor problemen kan zorgen.

Het Amerikaanse bedrijf wil de aandeleninkoop dit jaar opschroeven van anderhalf naar vier miljard dollar.

UPS trok eerder deze maand zijn bod op TNT Express in, omdat de Europese Commissie vond dat de concurrentie op de postmarkt door de overname in gevaar kwam. Het bedrijf moet TNT Express tweehonderd miljoen euro vergoeding betalen voor het afketsen van de overname.