Clicky


Schoenenreus failliet, maar maakt doorstart [update]

Schoenenreus failliet, maar maakt doorstart [update]
24-01-2013 11:35 | Faillissementen | auteur de redactie

(Novum) - Het donderdag failliet verklaarde Schoenenreus maakt een doorstart. Daarmee is de werkgelegenheid voor circa duizend werknemers gegarandeerd. René de Lege en Harrie Vercammen vormen de nieuwe directie van de schoenenretailer. Onder hun leiding gaat Schoenenreus zich de komende jaren concentreren op de online verkoop en de nieuwe winkelformule.

De nieuwe directie laat weten geen werk meer te kunnen bieden aan zo'n vijfhonderd medewerkers. Dit komt doordat 65 van de 206 winkels op termijn zullen sluiten. Medewerkers zijn hier op donderdag van op de hoogte gesteld.

In een afgeslankte vorm is volgens bewindvoerder Geurt te Biesebeek van Aben & Slag Advocaten een gezonde bedrijfsvoering mogelijk. Investeerders Synergia, Eric Companjen en Paul Schouwenaar zijn bereid om in de komende jaren te investeren in het bedrijf. De winkels van Schoenenreus gaan vrijdag weer open.

De keten gaat zich de komende jaren met name concentreren op de online verkoop en de nieuwe winkelformule. Deze strategie is vorig jaar ontwikkeld en zal versneld worden geïmplementeerd. De reeds omgebouwde vestigingen laten een sterke omzetstijging en een rendementsverbetering zien. Naar verwachting worden jaarlijks zestig filialen omgebouwd.

De rechtbank Oost-Brabant verklaarde Schoenenreus donderdag failliet. Eerder deze maand had de schoenenretailer al uitstel van betaling gekregen. De keten heeft veel last van de economische recessie en concurrentie van online schoenwinkels.

Lees ook:
» Uitstel van betaling voor Schoenenreus