Clicky


Etam Groep gaat snijden in personeelsbestand

Etam Groep gaat snijden in personeelsbestand
10-01-2013 12:20 | Algemeen | auteur de redactie

(Novum) - Modebedrijf Etam Groep, bekend van winkelketens Miss Etam en Promiss, gaat 140 banen schrappen. Honderd arbeidsplaatsen worden gesaneerd bij het filiaalmanagement. De overige veertig banen komen te vervallen op het hoofdkantoor. De banen verdwijnen als gevolg van een voorgenomen reorganisatie, laat het bedrijf donderdag weten.

De medewerkers van Etam Groep zijn inmiddels op de hoogte gesteld. De ondernemingsraad heeft een positief advies gegeven. Etam Groep wil op korte termijn met de vakbonden om tafel om een sociaal plan op te stellen. Medewerkers wier baan vervalt, worden door Etam Groep begeleid naar een nieuwe baan.

De reorganisatie die Etam Groep voor ogen heeft, is erop gericht flexibeler in te kunnen spelen op de snel veranderende marktomstandigheden in de modewereld. Achter de schermen zal daarom meer samengewerkt gaan worden, zowel op het hoofdkantoor als in de winkels van Miss Etam en Promiss. Het aantal merken, kanalen en regio's waarin het bedrijf actief is, moet hierdoor toenemen.