Clicky


Aantal faillissementen twintig procent hoger

Aantal faillissementen twintig procent hoger
10-12-2012 11:11 | Faillissementen | auteur de redactie
(Novum) - In de eerste elf maanden van dit jaar zijn ruim twintig procent meer bedrijven en instellingen failliet gegaan dan in dezelfde periode vorig jaar. Tot en met november ging het om 6804 bedrijven en instellingen. Eenmanszaken zijn buiten beschouwing gelaten. Dat stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek in maandag gepubliceerde faillissementscijfers.

In november gingen 564 bedrijven en instellingen failliet, ruim honderd minder dan in oktober. Het aantal faillissementen kan per maand echter sterk variëren, doordat de rechtbanken die de faillissementen uitspreken niet elke maand evenveel zittingsdagen hebben. Het CBS publiceert daarom ook een faillissementscijfer waarbij een gemiddelde wordt genomen van de afgelopen drie maanden. Dat cijfer ligt al vier maanden rond de zeshonderd.

De faillissementscijfers per sector over november zijn nog niet bekend. In oktober waren de meest getroffen sectoren de financiële dienstverlening, bedrijven die consumentenartikelen verhandelen of repareren en de bouw.