Zeker honderd vrachtwagens beschoten

Zeker honderd vrachtwagens beschoten
21-04-2009 14:52 | Overig | auteur de redactie
NOORDHORN / ZEEBRUGGE – "Er zijn in de periode december 2008 en maart van dit jaar zeker honderd vrachtwagens beschoten. Ik maak mij grote zorgen om de chauffeurs. Omdat de vrachtwagens uit talloze landen komen is nog niet duidelijk waar de schietpartij precies plaatsvindt. De Belgische en Duitse politie zijn een onderzoek gestart”, bevestigt Mark Morgan van ECG in Brussel tegenover Transport Online.

Gisteren meldde Transport Online al dat in België onlangs twee vrachtwagens van Koopman Logistics Group uit Noordhorn beschoten. "Dat klopt", beaamde woordvoerder Anita van het transportbedrijf. "Wij zijn niet het enige transportbedrijf die dit is overkomen", voegt zij er snel aan toe.

Niets vermoedend rijdt een chauffeur zijn rit als hij opeens een oorverdovende knal hoort. Mark: “Hij heeft niet direct zijn vrachtwagen stil gezet en ontdekte daarom later het kogelgat en kreeg in de gaten dat het om een schietpartij ging.” De schrik zit er inmiddels goed in, want het is gebleken dat een onbekende met negen millimeter kogels op de trucks schiet. Zover bekend zijn er nog geen chauffeurs gewond geraakt.

Naast de trucks van Koopman, is ook een Macro truck uit Zeebruge het doelwit geweest. Deze vervoerde een Toyota Yaris van Vallecines in Frankrijk naar het Belgische Zeebrugge. Tijdens het lossen bemerkte de trucker tot zijn grote schrik een kogelgat in de auto. Bij Koopman is de lading door kogels beschadigd. Marc: “Wij hebben inderdaad een melding van Toyota gekregen.”

“Ik verwacht dat het een uit de hand gelopen streek van een kwajongen is”, verzucht Mark. En legt uit waarom zijn vermoedens die richting uitgaan. “Het gaat om vrachtwagens van verschillende transportbedrijven. Het lijkt mij daarom geen criminele actie gericht tegen één ondernemer. Een duidelijk motief is niet bekend” Aanvankelijk leek het erop dat de schutter in Zeebrugge actief zou zijn. Mark is daar niet zeker van. “Zoals het er nu uitziet gaat het toch om verschillende routes. De laatste drie weken hebben wij overigens geen meldingen gekregen.”

In het verleden zijn chauffeurs en hun auto’s vaker beschoten. Vrijwel altijd ging het om op zich staande incidenten. Zoals de Belgische jonge chauffeur die met een Kalasjnikov is beschoten en vervolgens werd beroofd. Een 22-jarige inwoner van Dirkshorn in ons land, werd in het verleden gearresteerd nadat hij met een kruisboog vanuit een dakraam geschoten had op een vrachtwagen van transportbedrijf Peter Appel. Het is nooit duidelijk geworden of die naam de schutter wellicht op een idee heeft gebracht.

©Transport Online / Marcel van der Voort.

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier