Nederlandse vrachtwagens in België beschoten

Nederlandse vrachtwagens in België beschoten
20-04-2009 18:03 | Overig | auteur de redactie
NOORDHORN / ZEEBRUGGE - Er zijn in België onlangs twee vrachtwagens van Koopman Logistics Group uit Noordhorn beschoten. "Dat klopt", beaamt woordvoerder Anita van het transportbedrijf. "Wij zijn niet het enige transportbedrijf die dit is overkomen", voegt ze er snel aan toe.

Niets vermoedend rijden Nederlandse, Belgische en chauffeurs uit andere landen in de buurt van Zeebrugge als ze opeens oorverdovende knallen horen. De schrik zit er inmiddels goed in, want het is gebleken dat een onbekende met negen millimeter kogels op de trucks schiet. Zover bekend zijn er nog geen chauffeurs gewond geraakt.

Naast de trucks van Koopman, is zover bekend ook een Macro truck uit Zeebruge het doelwit geweest. Deze vervoerde een Toyota Yaris van Vallecines in Frankrijk naar het Belgische Zeebrugge. Tijdens het lossen ontdekte de trucker tot zijn grote schrik een kogelgat in de auto. Bij Koopman is de lading door kogels beschadigd.

"Omdat er meer transportbedrijven bij zijn betrokken, verzorgt ECG in Brussel in deze kwestie de communicatie. Anders komen via de transportbedrijven verschillende verhalen naar buiten", wil Anita van Koopman Logistics Group nog kwijt.

In het verleden zijn chauffeurs en hun auto’s vaker beschoten. Vrijwel altijd ging het om op zich staande incidenten. Zoals de Belgische jonge chauffeur die met een Kalasjnikov is beschoten en vervolgens werd beroofd. Een 22-jarige inwoner van Dirkshorn in ons land, werd in het verleden gearresteerd nadat hij met een kruisboog vanuit een dakraam geschoten had op een vrachtwagen van transportbedrijf Peter Appel. Het is nooit duidelijk geworden of die naam de schutter wellicht op een idee heeft gebracht.

Later meer…

©Transport Online / Marcel van der Voort.

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier