Clicky


Winst Tata Steel stort in

Winst Tata Steel stort in
09-11-2012 15:06 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
(Novum) - De winst van het Indiase staalbedrijf Tata Steel is in de eerste helft van het boekjaar hard gekelderd, als gevolg van de slechte Europese staalmarkt. Dat meldde de eigenaar van de voormalige Hoogovens in IJmuiden vrijdag.

De winst tussen april en september kwam uit op 44 miljoen dollar (35 miljoen euro), tegen 1052 miljoen dollar een jaar eerder. Vorig jaar boekte Tata Steel een hoge winst door een eenmalige bate.

De omzet van Tata steeg met ruim drie procent tot 12,86 miljard euro. De winstmarge van Tata verslechterde hiermee aanzienlijk van 8,4 naar 0,3 procent.

De activiteiten in India waren stabiel, maar in Europa is de vraag naar staal en daarmee ook de staalprijs flink gezakt. "Dat had zijn effect op onze financiële resultaten", zegt Europees topman Karl-Ulrich Köhler.



Het bedrijf heeft aangekondigd te snijden in de Europese organisatie. Eind augustus werd bekend dat Tata in Nederland 125 banen schrapt bij twee dochterondernemingen. In totaal werken er in Nederland elfduizend mensen bij Tata, vooral in IJmuiden.