Clicky


Fikse winstdaling voor vrachtwagenfabrikant MAN

Fikse winstdaling voor vrachtwagenfabrikant MAN
30-10-2012 10:40 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
MÜNCHEN - Vrachtwagenfabrikant MAN heeft fiks te kampen met de zwakke Europese vrachtwagenmarkt van dit moment. De dochteronderneming van Volkswagen zag in het derde kwartaal de winst flink dalen. Onder de streep komt het bedrijf in het derde kwartaal uit op een winst van ongeveer 61 miljoen euro.

Een jaar geleden bedroeg dit nog 171 miljoen euro. De omzet daalde 4 procent tot 3,9 miljard euro, zoals MAN dinsdag tijdens een persconferentie bekendmaakte in München.

In reactie op deze tegenvallende cijfers stuurde MAN deze week al 15.000 werknemer gedwongen op verlof en wordt de productie voor minstens een week stilgelegd.

De orderontvangst in het Truck en Bus segment daalde in het derde kwartaal aanzienlijk. Dit wordt ook weerspiegeld in de cijfers van 2012 tot nu toe. De omzet van MAN is sinds januari met 3 procent gedaald tot 11,6 miljard euro. Het bedrijfsresultaat daalde met bijna 1,1 miljard euro tot 656 miljoen euro.

De vraag naar vrachtwagens in Europa daalt nu al negen maanden op een rij. Door de zwakke economie worden er minder goederen vervoerd en verladers stellen de aankoop van nieuw materieel uit. Een einde aan deze ontwikkeling en de crisis is op dit moment nog niet in zicht.