Clicky


Duitse Neckermann sluit deuren

Duitse Neckermann sluit deuren
26-09-2012 17:58 | Faillissementen | auteur de redactie
(Novum) - Het noodlijdende Duitse postorderbedrijf Neckermann sluit zondag de digitale deuren. Dat hebben het bedrijf en de voorlopige curator woensdag bekendgemaakt. Per 1 oktober staat nu al het personeel in Duitsland op straat. Voor de Nederlandse vestiging zou het besluit weinig gevolgen hebben.

Reden voor het sluiten is dat een consortium van investeerders zich dinsdag terugtrok. Door het afhaken is het hoogstwaarschijnlijk dat het bedrijf eind deze week failliet wordt verklaard. Volgens de curator wordt er nog wel onderhandeld met andere partijen. Onder het Duitse faillissementsrecht moet Neckermann het faillissement echter nu parallel voorbereiden.

Het bedrijf heeft medio juli het bankroet aangevraagd. Huidig eigenaar Sun Capital Partners was niet akkoord gegaan met een reorganisatieplan waarbij de helft van de 2400 Duitse banen zou sneuvelen.

Bij het faillissement in Duitsland zijn alleen neckermann.de en de Duitse logistiek- en callcenterbedrijven betrokken. De Belgisch-Nederlandse tak van Neckermann is volgens een woordvoerder in staat om de werkzaamheden onafhankelijk van het moederbedrijf voort te zetten.

De tak in de Benelux was wel afhankelijk van Duitsland voor de productie van eigen modemerken en printcatalogi. Het bedrijf had echter al in juni aangekondigd zonder de Duitsers een modeassortiment op te zetten en te stoppen met de papieren catalogus. Daardoor verdwijnen er 150 van in totaal 550 banen in Nederland en België. Het bedrijf zei toen geen geld te hebben voor een uitgebreid sociaal plan.

Lees ook:
» Neckermann vraagt faillissement aan
» Reorganisatie Neckermann kost 150 mensen hun baan