Clicky


Drukker Joh. Enschede schrapt 37 banen

Drukker Joh. Enschede schrapt 37 banen
10-07-2012 17:31 | Algemeen | auteur de redactie
HAARLEM (Novum) - Bij drukker Joh. Enschede in Haarlem gaan 37 voltijdbanen verdwijnen bij de postzegeldivisie. De reorganisatie is ingegeven door tegenvallende resultaten, veroorzaakt door de economische crisis en de malaise in de grafische sector. Ook de toegenomen druk in de internationale postzegelmarkt als gevolg van het toenemend gebruik van e-mail speelt een rol, laat het bedrijf weten.

In totaal werken ongeveer 450 mensen bij de drukkerij, van wie 330 in Haarlem. De ontslagen vallen bij de zegeldrukkerij, die honderd arbeidsplaatsen telt. Van de helft van de vertrekkende mensen wordt het aflopende contract niet verlengd, zegt een woordvoerder. "Voor de rest wordt een constructie van werk naar werk opgezet, intern of extern. We moeten realistisch zijn, van een aantal moeten we afscheid nemen."

Het personeel is dinsdag ingelicht. De directie praat donderdag met de vakbonden over een sociaal plan. "We gaan er als FNV Kiem alles aan doen om gedwongen ontslagen tot het minimum te beperken", zegt een woordvoerder.

Joh. Enschede verwacht na de reorganisatie zijn 'toonaangevende' positie op de internationale markt voor postzegels te kunnen handhaven. We hebben eerder bewezen te beschikken over de veerkracht en flexibiliteit om moeilijke marktomstandigheden het hoofd te bieden, zegt directeur Freek Busweiler. "Ik ben ervan overtuigd dat Joh. Enschedé hier ook nu weer sterker uit zal komen."

In de drukkerij worden naast bankbiljetten en postzegels waardedocumenten gedrukt. Er komen ook eurobiljetten uit de persen van Joh. Enschede. De drukker produceert voor zestig landen postzegels, waardezegels en dergelijke producten.