Clicky


Sociaal akkoord voor medewerkers Nedcar

Sociaal akkoord voor medewerkers Nedcar
10-07-2012 13:19 | Algemeen | auteur de redactie
BORN (Novum) - Voor de medewerkers van Nedcar is een sociaal akkoord afgesproken. De nieuwe eigenaar VDL en de vakbonden tekenden daarover maandag een convenant. De medewerkers verliezen eind dit jaar hun baan maar krijgen een terugkeergarantie voor uiterlijk begin 2015. Ze houden in de tussentijd hun inkomen, meldt Henk van Rees, bestuurder van FNV Bondgenoten.

Tussen eind dit jaar en begin 2015 worden de medewerkers van Nedcar zo veel mogelijk aan het werk gehouden. Bijvoorbeeld bij bedrijven in de omgeving of bij VDL-vestigingen. Er zullen honderden medewerkers van Nedcar bij BMW in Duitsland en Engeland gaan werken om ingewerkt te worden in de productiemethoden van BMW.

Bij Nedcar worden waarschijnlijk in de toekomst auto's van het Duitse automerk BMW gemaakt. Een definitief akkoord over de productie van de Mini's is er nog niet.

Daarnaast is er flink onderhandeld over de arbeidsvoorwaarden die gaan gelden voor de nieuwe medewerkers van VDL. "Het is een mix van VDL-voorwaarden met Nedcar-afspraken", zegt van Rees. Er zijn overgangsregelingen afgesproken waar VDL-voorwaarden gaan gelden.

De overeenkomst is een principeakkoord. Donderdag stemmen de leden van de vakbonden er nog over. "Er is stevig onderhandeld maar het is een zodanig uitgebalanceerde mix geworden dat ik het met een positief advies aan de leden ga voorleggen", aldus van Rees.