Clicky


Krappe 200 mensen verdwijnen bij Dura Vermeer door crisismaatregelen

Krappe 200 mensen verdwijnen bij Dura Vermeer door crisismaatregelen
04-07-2012 09:38 | Algemeen | auteur de redactie
Als gevolg van de crisis in de woning- en utiliteitsbouw en infrastructuur gaat Dura Vermeer haar organisatie aanpassen om op de gewijzigde marktomstandigheden te kunnen inspelen. Het concern heeft een herstructurerings- en hersteloperatie aangekondigd, die de onderneming gezond moet houden en de continuïteit moet waarborgen. Medewerkers, medezeggenschapsraden en vakbonden zijn inmiddels geïnformeerd over de aangekondigde operatie.

Job Dura, voorzitter Raad van Bestuur: "We realiseren ons dat deze operatie ingrijpend en pijnlijk doch onafwendbaar is gelet op de structurele veranderingen in de bouwmarkt.’ De herstructurerings- en hersteloperatie omvat een pakket aan maatregelen en omvat het reduceren van arbeidsplaatsen bij de holding én de divisies Bouw en Vastgoed en Infra, versobering van de arbeidsvoorwaarden, bezuinigingen op overige kosten zoals huisvesting én het ontplooien van nieuwe initiatieven voor omzet- en winstherstel. Voor dat laatste hebben zowel de divisie Bouw en Vastgoed als de divisie Infra nieuwe marktsegmenten benoemd waar voor Dura Vermeer kansen liggen om te groeien, zoals de onderhoud- en renovatiemarkt en de industrie. De zojuist verworven bedrijven als Van Ieperen Groep en Ingenieursbureau Archicom moeten hieraan bijdragen."

Als gevolg van de herstructurerings- en hersteloperatie raken groepsbreed circa 190 medewerkers van de 2800 medewerkers boventallig. De divisie Bouw en Vastgoed wordt daarbij het hardst getroffen. Circa 170 arbeidsplaatsen komen bij dit bedrijfsonderdeel te vervallen. Bij de divisie Bouw en Vastgoed werken circa 1150 medewerkers. Er is een plan gemaakt voor herstructurering van de organisatie van Bouw en Vastgoed. Daarnaast is besloten om het bedrijfsonderdeel Dura Vermeer Business Development op te heffen en de activiteiten anders in de organisatie te organiseren. Voor medewerkers wier arbeidsplaats komt te vervallen, zal het Sociaal Plan van Dura Vermeer van toepassing zijn. Dura Vermeer streeft ernaar om het pakket aan crisismaatregelen vóór 1 januari 2013 ingevoerd en doorgevoerd te hebben.

Dura Vermeer realiseerde in 2011 een omzet van € 1.164 miljoen en een nettowinst van € 13,3 miljoen (2010: € 2,2 miljoen). Met een netto-liquiditeitspositie van € 126,6 miljoen ultimo 2011 en een solvabiliteit van 25,5% is sprake van een solide financiële positie van de onderneming. Met de herstructurerings- en hersteloperatie anticipeert Dura Vermeer op de sombere vooruitzichten voor 2013 en verder. Genoemde maatregelen moeten bijdragen aan het waarborgen van de solide financiële positie en winstgevendheid van het concern.