Clicky


PostNL zet rem op reorganisatie

PostNL zet rem op reorganisatie
03-07-2012 10:49 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - De reorganisatie van de brievenpost door PostNL wordt minder snel ingevoerd dan eerder gepland 'in het belang van de kwaliteit' van de postbezorging. Als gevolg hiervan worden er dit jaar nog maar twee bestelkantoren gesloten. Dat maakte het postbedrijf maandag bekend.

Het plan was om in de periode tot en met het najaar van 2013 alle driehonderd bestelkantoren te sluiten en de bestelling van post te centraliseren op negen locaties. De reorganisatie werd in april op verzoek van de ondernemingsraad al uitgesteld. Reden was dat door de reorganisatie de postbezorging in het zuiden van het land flink was vertraagd.

"We gaan pas verder met de uitrol van de reorganisatie als we er zeker van zijn dat we de impact van onze reorganisatie voor onze klanten en medewerkers kunnen beperken", zegt directeur productie Pieter Kunz. "In het bijzonder gaat daarbij de aandacht uit naar rouwzendingen en medische post."



In samenspraak met de ondernemingsraad wordt nu een nieuwe aanpak van de sluiting van de kantoren getest. Aan de hand van de resultaten daarvan wordt in het najaar bepaald hoe de verdere reorganisatie er uit gaat zien.

Tot nu toe zijn er zeventien kantoren gesloten. Door het afremmen van de reorganisatie sluiten alleen nog de deuren van de locaties in Zaltbommel en IJsselstein dit jaar.