Clicky


Nog drie weken onzekerheid voor Nedcar

Nog drie weken onzekerheid voor Nedcar
26-06-2012 15:41 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - VDL-topman Wim van der Leegte schat in dat het nog ongeveer drie weken duurt tot duidelijk is of de overname van Nedcar door de bussenfabrikant gaat lukken. Dat bevestigt een woordvoerder van VDL dinsdag.

Minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) was dinsdag op bezoek bij Nedcar om te praten over de toekomst. Hij is 'voorzichtig optimistisch'. "Er is een mogelijkheid dat Nedcar wordt overgenomen door VDL, met behoud van banen. We zijn er nog niet maar we doen samen ons uiterste best alle kansen te grijpen."

Verhagen riep Mitsubishi op de toezegging om over een sociaal plan te onderhandelen serieus te nemen en de daad bij het woord te voegen. Werknemers van Nedcar hebben afgelopen weken meerdere keren gestaakt om hetzelfde te bereiken. Verhagen zei dat hij zich goed kan voorstellen dat hun geduld op de proef wordt gesteld en dat zij uiting willen geven aan hun onvrede.

Nedcar is op dit moment eigendom van Mitsubishi. De Japanse autoproducent kondigde eerder aan te stoppen met de productie in Born. Als de overname niet lukt, staan vijftienhonderd mensen op straat.