Clicky


Grote Limburgse makelaar Bonnema uit Heerlen failliet verklaard

Grote Limburgse makelaar Bonnema uit Heerlen failliet verklaard
12-06-2012 16:28 | Faillissementen | auteur de redactie
(Novum) - De Limburgse makelaar Bonnema uit Heerlen is dinsdag failliet verklaard door de rechter in Maastricht. Het faillissement van de grootste niet-NVM-makelaar van Nederland is door eigenaar Kor Bonnema zelf aangevraagd, bevestigt een woordvoerder.

Behalve in Heerlen had Bonnema ook vestigingen in Maastricht, Roermond en Weert. Het was de grootste makelaar van Limburg en viel op Nederlands niveau net buiten de top tien. Alle vestigingen zijn meegegaan in het faillissement.

Een flink teruggelopen omzet is volgens curator John Huppertz de oorzaak van het faillissement. Werd voor de crisis in 2008 nog een omzet gedraaid van tien miljoen euro, voor dit jaar werd gerekend met een omzet van slechts anderhalf miljoen.

Het bedrijf was voor veertig procent van de verkopen afhankelijk van nieuwbouwprojecten. Die zijn vrijwel stilgevallen. Na de uitbetaling van het vakantiegeld in mei was er niet genoeg geld meer in kas.

In de afgelopen jaren is Bonnema al vier keer gereorganiseerd. Het personeelsbestand werd daarbij teruggebracht van 125 in 2007 naar het huidige aantal van 38. De werknemers blijven na het faillissement doorwerken. Volgens de curator zijn er meerdere geïnteresseerden voor een gehele of gedeeltelijke doorstart.