Clicky


Ontslagen dreigen bij civiele tak BAM

Ontslagen dreigen bij civiele tak BAM
11-06-2012 19:31 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Een werkmaatschappij van Koninklijke BAM gaat van een nog onbekend aantal mensen afscheid nemen. Dat zegt een woordvoerder van het bouwbedrijf maandag. Reden is het teruglopend aantal opdrachten vanuit de overheid.

Het onderdeel BAM Civiel houdt zich bezig met het bouwen van beton- en waterwerken, zoals kademuren, bruggen en tunnels, vooral in Nederland. In een brief aan het personeel heeft het bedrijf aangegeven dat de markt voor dit soort overheidsopdrachten zich 'ongunstig ontwikkelt', mede door de economische terugval. De directie wil het bedrijf inkrimpen om hierop beter voorbereid te zijn.

Bij de BAM-tak werken momenteel achthonderd mensen. De directie is nog in overleg met de ondernemingsraad en de vakbonden over de invulling van de reorganisatie. Het bedrijf benadrukt zo veel mogelijk werknemers te willen behouden, omdat voor de werkzaamheden veel kennis en ervaring vereist is. Bij een ontslag gaat dat verloren.

Begin vorige maand maakte BAM bekend dat de winst in het eerste kwartaal flink is gedaald. De nettowinst daalde met driekwart naar 5,1 miljoen euro, terwijl analisten een winst van 12,2 miljoen euro hadden verwacht. Het bedrijf wilde destijds vanwege de onzekere economische omstandigheden geen verwachtingen geven.