Clicky


Rutte wil hypotheekrenteaftrek niet verder beperken

Rutte wil hypotheekrenteaftrek niet verder beperken
12-05-2012 09:39 | Algemeen | auteur de redactie
DEN HAAG (Novum) - Premier Mark Rutte (VVD) wil de hypotheekrenteaftrek niet verder beperken. In het programma Pauw & Witteman zei hij vrijdagavond het gezien de crisis verstandig te vinden aflossingsvrije hypotheken niet meer in aanmerking te laten komen voor aftrek, maar verder wil hij niet gaan.

In het begrotingsakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie is afgesproken dat alle hypotheken die vanaf volgend jaar worden afgesloten, in dertig jaar volledig moeten worden afgelost om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek. Rutte zei eerder altijd dat zijn partij niet wilde morrelen aan de hypotheekrenteaftrek.



In het gesprek zei Rutte verder dat zijn partij in de verkiezingscampagne niet speciaal de aanval opent op de PVV. Eerder zei Rutte nog dat hij de partij van Geert Wilders zou 'decimeren' bij de verkiezingen. Volgens de demissionair premier deed hij die uitspraak echter in een 'zwak moment van boosheid'.

Rutte vindt wel dat een stem op de PVV een verloren stem is. "Want als het erop aankomt lopen ze weg voor hun verantwoordelijkheid. Dus kans dat zij in een volgend kabinet komen is natuurlijk niet groot." Hij sluit een nieuwe samenwerking met de partij in een volgend kabinet niet uit, maar het ligt niet voor de hand, zei Rutte.