Clicky


Brusselse cijfers verrassen De Jager niet

Brusselse cijfers verrassen De Jager niet
11-05-2012 19:10 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) is niet verrast door het oordeel van de Europese Commissie over de Nederlandse economische groei. De commissie liet vrijdag weten dat de economie dit jaar naar verwachting met 0,9 procent krimpt.

Het Centraal Planbureau ging eerder uit van een krimp van 0,75 procent. "We hadden al begrepen dat dit eruit zou komen, het cijfer is dan ook helemaal in lijn met de verwachtingen", zei De Jager vrijdag na afloop van de ministerraad.

De bewindsman noemde het belangrijker dat Europees commissaris van economische zaken Olli Rehn positief oordeelde over het begrotingsakkoord dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie eind april sloten. "Rehn heeft gezegd dat de voorgestelde maatregelen wel echt moeten worden geïmplementeerd."



Volgens De Jager zal blijken dat de bezuinigingen en hervormingen precies genoeg zijn om te voldoen aan Europese regels. Rehn heeft hem laten weten 'zeer tevreden' te zijn over het begrotingsakkoord.

De Jager wees er opnieuw op dat er in Brussel geen uitzondering voor Nederland in zit. "Misschien dat er een uitzondering gemaakt gaat worden voor Spanje, maar dit gebeurt niet voor Nederland. Nederland groeit volgend jaar, terwijl Spanje ook volgend jaar in een recessie verkeert."