Clicky


Kamp wil behandeling pensioenakkoord opschorten

Kamp wil behandeling pensioenakkoord opschorten
03-05-2012 16:27 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - De Eerste Kamer zou de behandeling van het pensioenakkoord moeten opschorten. Dat vraagt demissionair minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) donderdag in een brief aan de senaat.

Reden is het begrotingsakkoord dat vorige week is gesloten door VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie. Daarin zijn afspraken gemaakt die verder gaan dan het pensioenakkoord, dat tot stand is gekomen samen met werkgevers- en werknemersorganisaties.

Zo wordt in het zogenoemde Kunduz-akkoord volgend jaar al begonnen met het stapsgewijs verhogen van de AOW-leeftijd. Uiteindelijk is de pensioengerechtigde leeftijd dan in 2019 verhoogd naar 66 en in 2024 naar 67. In het pensioenakkoord was afgesproken om de AOW-leeftijd in 2020 in een keer te verhogen naar 66 jaar en vanaf dat moment te koppelen aan de levensverwachting.

De afspraken uit het Kunduz-akkoord zal Kamp 'zo spoedig mogelijk uitwerken', schrijft de bewindsman aan de senaat. Hij vraagt de Eerste Kamer daarom om het 'oude' wetsvoorstel voor de verhoging van de AOW-leeftijd 'vooralsnog aan te houden'.