Clicky


Wielerbond UCI keurt revolutionaire tijdrithelm Visma goed

Wielerbond UCI keurt revolutionaire tijdrithelm Visma goed
18-03-2024 17:26 | Sport | auteur ANP

AIGLE - Wielerbond UCI heeft zijn goedkeuring gegeven aan de nieuwe, revolutionaire tijdrithelmen van de ploeg Visma - Lease a Bike, meldde Sporza.

De ploeg introduceerde de nieuwe helmen onlangs tijdens de Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice. Afgezien van veel hilariteit op sociale media zorgde de helm er ook voor dat de UCI nog een keer onderzoek ging doen.

"De UCI erkent dat deze nieuwe helmen niet meteen ingaan tegen de bestaande UCI-regels, maar het baart ons zorgen dat de nieuwe trend in het tijdrithelmdesign meer focust op performance dan de primaire functies van de helm, namelijk het verzekeren van de veiligheid van de drager bij een valpartij", schreef de wielerbond twee weken geleden.

De UCI verbood eerder wel de 'hoofdsokken' die wielrenners sinds kort dragen onder hun tijdrithelm. De bond concludeerde dat de hoofdsok "in strijd is met artikel 1.3.033 van het UCI-reglement dat het gebruik van 'niet-essentiële' componenten verbiedt die niet enkel als kledij of voor veiligheidsredenen dienen." Vanaf 2 april zijn deze niet meer toegestaan bij wedstrijden.