Clicky


Gemengde resultaten voor TNT Express

Gemengde resultaten voor TNT Express
02-05-2012 09:29 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Pakketbezorger TNT Express heeft last van de verslechterende economische situatie in Europa, maar ziet dit gecompenseerd door betere resultaten in met name Brazilië en Australië. Dat liet het bedrijf woensdag weten bij de publicatie van zijn eerstekwartaalcijfers.

De omzet van TNT, dat na goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteiten binnenkort zal opgaan in zijn grotere Amerikaanse branchegenoot UPS, steeg met 1,3 procent naar 1,82 miljard euro in vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar. De operationele winst bedroeg 37 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder werd nog een verlies van 79 miljoen euro geleden.

De resultaten in Azië en de Pacifische regio verbeterden door kostenbesparingen en de sterke Australische markt. Wel nam het vrachtverkeer tussen Azië en Europa door de crisis duidelijk af. In Brazilië, lang een hoofdpijndossier voor TNT, waren de resultaten ook beter, dankzij een gestegen vraag en hogere prijzen. In de gehele Amerikaanse regio daalde het operationele verlies daardoor met 84 procent naar 23 miljoen euro.

In thuismarkt Europa, waar TNT het grootste deel van zijn omzet haalt, kelderde de winst echter met ruim een derde naar 68 miljoen euro, onder meer door toenemende prijsdruk. Desondanks verwacht het bedrijf dat zijn omzet uit Europa de komende jaren zal blijven toenemen, indien de economische situatie niet verder verslechtert.