Clicky


'Kabinet creëert te weinig banen'

'Kabinet creëert te weinig banen'
16-04-2012 15:54 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - De vakcentrales FNV, CNV en MHP vinden dat de Nederlandse regering te weinig doet om extra banen te scheppen. Ze willen dat Nederland zich houdt aan zijn belofte daartoe, die het vorige maand op een Europese top in Brussel deed. Dat laten de vakcentrales maandag weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Het kabinet deed de belofte extra banen te scheppen in het kader van de Europa 2020-strategie, die tot doel heeft de economische structuur van de Europese Unie te versterken. In de slotverklaring van de afgelopen Europese top beloven alle lidstaten een bijzondere inspanning te doen om het aanbod van arbeid te verbeteren en de jeugdwerkloosheid te doen dalen.

Die belofte zou de Nederlandse regering uitwerken in zijn jaarlijkse Nationaal Hervormingsprogramma (NHP), waarin het kabinet uiteenzet hoe het aan de Europese doelstellingen denkt te voldoen. Volgens de vakcentrales doet het kabinet daarin echter niets meer dan het nog eens herhalen van staand kabinetsbeleid.

Bovendien zijn de vakcentrales boos dat ze nauwelijks zijn betrokken bij de totstandkoming van het NHP. Het ministerie van Economische Zaken, dat het NHP heeft opgesteld, was niet direct bereikbaar voor commentaar.