Clicky


Zwitserse overname NedCar van de baan

Zwitserse overname NedCar van de baan
13-03-2012 09:43 | Algemeen | auteur de redactie
BORN (Novum/Dow Jones) - Het Zwitserse Q-PM heeft maandag zijn eerder aanbod om NedCar per direct over te nemen ingetrokken. Dat meldt het Financieele Dagblad dinsdag op grond van commentaar van Q-PM topman Geoffrey Hunziker.

Wethouder financiën en economische zaken van de gemeente Sittard-Geleen Pieter Meekels bevestigde het nieuws maandagmiddag, meldt de krant. Ambtenaren van de gemeente, waar Born onder valt, hadden vrijdag nog uitvoerig gesproken met Hunziker en adjunctdirecteur Stefan Werner.

Q-PM besloot maandag de handdoek in de ring te gooien na afwijzende boodschappen van onder andere Mitsubishi. Het Japanse bedrijf uitte de afgelopen dagen sterke twijfels over de financiële onderbouwing van de plannen van Q-PM, meldt de krant.

Op 6 februari maakte Mitsubishi bekend dat het de productie van NedCar aan het einde van het jaar wil sluiten. De fabriek staat nog wel te koop van één euro. Eerder werd aangegeven dat er meerdere geïnteresseerden zijn uit Azië en Europa, waaronder Nissan.