Transport Online - FNV staat open voor herinvoering WW-premie

FNV staat open voor herinvoering WW-premie

FNV staat open voor herinvoering WW-premie
29-02-2012 13:19 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Vakcentrale FNV staat ervoor open om werknemers weer WW-premie te laten betalen. Het geld dat dit oplevert kan worden gebruikt om investeringen naar voren te halen, zodat tienduizenden mensen weer werk krijgen, zegt FNV-voorzitter Agnes Jongerius. De vakcentrale presenteert woensdag een investeringsplan voor de economie.

Het werknemersdeel van de premie voor de werkloosheidsuitkering werd in 2009 afgeschaft. In datzelfde jaar wilde toenmalig staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (PvdA) de maatregel terugdraaien om de deeltijd-WW te kunnen blijven financieren, maar dat stuitte destijds op verzet van de FNV.

Nu ziet de FNV er wel brood in. De vakcentrale wil dat wordt geïnvesteerd in het onderhoud en energiezuinig maken van ziekenhuizen en scholen. "Dat schept werk voor tienduizenden mensen."

Vakmensen die nu hun baan verliezen, zouden moeten worden begeleid van werk naar werk. "Zorg ervoor dat ze opleidingen kunnen volgen en geef ze een goede WW." Als dat problemen oplevert met de betaalbaarheid, 'zijn wij bereid om werknemers te vragen weer premie te betalen'.

FNV Bouw wil dat de deeltijd-WW weer van stal wordt gehaald. "Dan houd je de werknemers binnen en kun je ze bovendien nog verder scholen", zegt voorzitter John Kerstens. Hij wijst erop dat de werknemers straks hard nodig zijn als de economie weer aantrekt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions