Clicky


Griekse ondernemers breken lans voor vaderland

Griekse ondernemers breken lans voor vaderland
25-02-2012 10:19 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Een groep Griekse ondernemers is zaterdag een internationale campagne begonnen waarin ze vragen hun land een kans te geven. In een paginagrote advertentie in verschillende dagbladen wijzen ze erop dat de maatregelen die Griekenland moet nemen om zijn begroting op orde te krijgen, een 'dramatische impact' hebben op het leven van elke Griek.

De campagne Geef Griekenland een Kans is een initiatief van een groep ondernemers, 'hardwerkende burgers die trouw hun belasting betalen'. Ze vinden dat ze onverdiend een stereotiep etiket krijgen opgeplakt, terwijl ze een constructieve rol willen spelen binnen Europa.

"We hebben al heel wat opgeofferd. We zijn bereid om nog meer te doen", zo staat in de advertentie, die in Nederland onder meer geplaatst is in De Telegraaf en NRC Handelsblad. De hoge prijs van de maatregelen, zoals een werkloosheid die momenteel al 21 procent bedraagt, mag volgens hen niet tevergeefs zijn.



De campagne wordt uitgevoerd door drie Griekse reclamebureaus, en wordt gesteund door een reeks grote bedrijven. Daaronder bevinden zich enkele banken, Coca-Cola Hellenic, Hellenic Petroleum, de luchtvaartmaatschappij Aegean en de brancheorganisatie van toerismebedrijven.

De ministers van financiën van de landen in de eurozone en het Internationaal Monetair Fonds zeiden Griekenland eerder deze week een tweede steunpakket van 130 miljard euro toe. Deze toezegging kwam pas nadat ze garanties hadden gekregen van de Griekse regering dat een groot pakket aan bezuinigingen en hervormingen ook echt uitgevoerd zou worden.