Transport Online - 'Chinese interesse in Nedcar'

'Chinese interesse in Nedcar'

'Chinese interesse in Nedcar'
22-02-2012 17:43 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Chinese partijen hebben interesse in de met sluiting bedreigde autofabriek Nedcar. Dat heeft voorzitter van de ondernemingsraad Jean Wouters woensdag gezegd op BNR Nieuwsradio. "Als er een autofabriek in de etalage staat, dan komen er vanzelf geluiden", zei hij. "De vraag is of het op tijd komt." Om wie het gaat, kon hij niet zeggen.

Mitsubishi heeft in een gesprek met minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) laten weten de zoektocht naar een overnamepartner te intensiveren, werd eerder op de dag bekend. Het bedrijf wil de komende drie maanden samen met het ministerie en Nedcar op zoek naar een overnamepartner.

Mocht een overname van de autofabrikant niet haalbaar zijn, zal Mitsubishi alle gemaakte afspraken over het sociaal plan voor het personeel van Nedcar nakomen, belooft de autofabrikant. Wouters eist dat de afspraken eerst duidelijk op papier worden gezet, zodat er geen misverstand over kan ontstaan. Dit vanwege een eerdere 'deuk in het vertrouwen' tussen Nedcar en Mitsubishi, aldus Wouters.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions