Transport Online - Jaar begint slecht voor uitzendbranche

Jaar begint slecht voor uitzendbranche

Jaar begint slecht voor uitzendbranche
21-02-2012 10:03 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - De uitzendbranche is slecht begonnen aan het nieuwe jaar. In de eerste vier weken van het jaar daalde het aantal uitzenduren met vijf procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet nam af met drie procent. Dat meldde brancheorganisatie ABU dinsdag. In de laatste meetperiode van 2011 nam zowel het aantal uren als de omzet nog toe.

In alle sectoren daalde het aantal uren. De daling was het grootste in medische sector met vijftien procent. Ook de in de voor de branche belangrijkste sector, de industrie, was de afname fors met zeven procent. In de technische en administratieve sector daalde de uren met respectievelijk twee en een procent.

In de administratie en techniek wisten de uitzendbureaus de omzet wel gelijk te houden ten opzichte van een jaar eerder. In de zorg daalde de omzet met dertien procent het hardst, gevolgd door de industrie met zes procent.Eerder dinsdag voorspelde het ING Economische Bureau voor heel 2012 een daling van de flexwerkmarkt van vijf procent. Vooral de industrie neemt naar verwachting komend jaar minder uitzenduren af, vanwege de economische krimp.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,321

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions