Transport Online - Nedcar-werknemers in eigen auto's naar Den Haag

Nedcar-werknemers in eigen auto's naar Den Haag

Nedcar-werknemers in eigen auto's naar Den Haag
15-02-2012 09:49 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Ongeveer vijftienhonderd werknemers van de met sluiting bedreigde autofabriek Nedcar rijden woensdag in door hen zelf in elkaar gezette auto's naar Den Haag. Daar gaan ze actievoeren voor het behoud van hun werk of een goed sociaal plan als dat niet lukt. Dat heeft FNV Bondgenoten dinsdag laten weten.

De werknemers willen de Tweede Kamer en minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) oproepen de druk op Mitsubishi 'maximaal' op te voeren. Het Japanse automerk is eigenaar van de Nedcar-fabriek en heeft het lot ervan in handen. Verhagen spreekt volgende week in Japan met het bedrijf.

De werknemers uit het Limburgse Born rijden naar Den Haag in ongeveer honderd Mitsubishi's van de types Colt en Outlander. Ook worden 25 toerbussen ingezet. Op het Malieveld volgt in de middag een manifestatie. Verhagen heeft toegezegd de actievoerders toe te spreken. Ook verschillende fractievoorzitters komen langs.'s Avonds vindt in de Tweede Kamer een debat plaats met Verhagen over de dreigende sluiting van de autofabriek. Tweehonderd werknemers van Nedcar zullen dan op de publieke tribune plaatsnemen.

"We vinden dat Verhagen het een derde partij zo aantrekkelijk mogelijk moet maken om Nedcar over te nemen", zegt bestuurder Henk van Rees. Volgens hem behoren subsidies of fiscale maatregelen tot de mogelijkheden. "Dit wordt ook in België, Frankrijk en Duitsland gedaan. Je moet niet kijken wat niet kan, maar naar wat wel kan."


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions