Clicky

 Man (43) aangehouden voor lozen mest bij boerenprotest in Utrecht

Man (43) aangehouden voor lozen mest bij boerenprotest in Utrecht
12-02-2024 11:09 | Misdaad | auteur ANP

UTRECHT - Een 43-jarige man uit Renswoude is maandag aangehouden omdat hij eerder deze maand voor de ingang van het provinciehuis in Utrecht mest heeft geloosd.

Het incident vond plaats bij een boerenactie op 2 februari waarbij een groep boeren met ongeveer veertig trekkers langsging bij het provinciehuis.

De politie sluit niet uit dat meer mensen worden aangehouden. Naast een grote hoeveelheid mest dumpten de actievoerders ook bouwafval voor het provinciehuis.

Plaatsvervangend politiechef Michel de Roos ziet demonstreren als een "groot recht", maar constateert dat de acties van een aantal mensen bij de boerenprotesten niets te maken hebben met demonstreren. "De betrokkenen hebben er bewust gekozen om mest op straat te lozen. Dit mag niet zonder consequenties blijven voor de verantwoordelijken en daar treden we daarom ook tegenop. Dit doen we tijdens acties, maar ook - zoals nu het geval - door de opsporing naderhand te intensiveren", aldus De Roos.

De afgelopen tijd waren er meerdere boerenacties op verschillende plekken in het land. Vorige week maandag hield de politie twee actievoerders aan voor het blokkeren van de weg en het storten van afval bij een boerenprotest op de A50.

Vrijdag werd besloten dat de 35-jarige man uit Eerbeek en de 39-jarige man uit Klarenbeek het proces in vrijheid mogen afwachten. In Noord-Holland hebben zich maandag ook boeren verzameld om naar het provinciehuis in Haarlem te gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats