Clicky

 Pieter Omtzigt aanwezig bij slotoverleg met informateur Plasterk

Pieter Omtzigt aanwezig bij slotoverleg met informateur Plasterk
12-02-2024 10:26 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Pieter Omtzigt, leider van Nieuw Sociaal Contract, is maandag aanwezig bij het overleg met de drie andere partijen waarmee hij de afgelopen weken heeft gepraat over de vorming van een nieuw kabinet. Informateur Ronald Plasterk bespreekt dan het eindverslag dat hij later op de dag presenteert.

De afgelopen dagen kwam Omtzigt niet opdagen bij de besprekingen. Hij had laten weten dat hij geen heil ziet in een meerderheidskabinet met PVV, VVD en BBB. "Dat waren overleggen. Voor ons was de formatie afgelopen dinsdag afgerond. Daarna stonden er ook geen overleggen meer gepland. Die zijn later alsnog ingepland", verklaart Omtzigt het verschil.

Omtzigt had eerder geklaagd dat de onderhandelende partijen financiële cijfers te laat kregen. Die gegevens lagen volgens hem bij Plasterk. "Je kunt niet over financiën spreken als je de informatie waar we om gevraagd hadden niet hebt", aldus de NSC-voorman.

Over het stuklopen van de gesprekken zegt hij: "Het is niet op de meest chique manier gegaan zoals ik gewild had. Dat gaat weleens als je een nieuwe, jonge partij bent."

De andere fractievertegenwoordigers, Geert Wilders en Fleur Agema (PVV), Dilan Yeşilgöz en Sophie Hermans (VVD) en Caroline van der Plas, Mona Keijzer en Henk Vermeer (BBB), zijn ook aangekomen bij het overleg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats