Clicky

 Weer aanval op vrachtschip gemeld bij Jemen

Weer aanval op vrachtschip gemeld bij Jemen
12-02-2024 09:51 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

DUBAI - [update 10:59 uur] Bij Jemen is opnieuw een vrachtschip onder vuur genomen met raketten. Dat gebeurde in de zeestraat Bab el Mandeb, melden het maritieme veiligheidsbedrijf Ambrey en monitoringscentrum UKMTO.

Ambrey spreekt over twee incidenten die kort na elkaar plaatsvonden. Het vaartuig zou schade hebben opgelopen. Het gaat naar verluidt om een Grieks schip dat vaart onder de vlag van de Marshalleilanden. Het veiligheidsbedrijf stelt dat er gewapende beveiligers aan boord waren.

Het schip is mogelijk aangevallen omdat de eigenaar een beursnotering heeft in New York, denkt Ambrey. Volgens monitoringscentrum UKMTO (United Kingdom Maritime Trade Operations) is gemeld dat de bemanning veilig is. Het schip zou doorvaren naar de volgende bestemming.

Houthi-opstandelingen in Jemen bevestigden later een aanval te hebben uitgevoerd. Een woordvoerder sprak over een aanval op "het Amerikaanse schip Star Iris". Hij waarschuwde dat de Houthi's "niet zullen aarzelen om meer operaties uit te voeren als vergelding voor de zionistische misdrijven tegen onze broeders in de Gazastrook en de Amerikaans-Britse agressie tegen ons geliefde land".

Het is niet duidelijk of de zegsman verwees naar dezelfde raketaanval als de internationale waarnemers. De Houthi's, die grote gebieden in Jemen controleren, beschieten al maanden vrachtschepen. De VS en het Verenigd Koninkrijk reageerden met luchtaanvallen op doelen van de opstandelingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats