Clicky

 Drie agenten omgekomen na aanvaring met drugsboot in Spanje

Drie agenten omgekomen na aanvaring met drugsboot in Spanje [+video's]
10-02-2024 10:28 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BARBATE - In de Zuid-Spaanse havenplaats Barbate zijn drie agenten van de Guardia Civil omgekomen, nadat ze vrijdag opzettelijk door een boot van vermoedelijke drugssmokkelaars werden aangevaren. Dat schrijft onder meer de Spaanse krant El Mundo. Een vierde agent raakte gewond. Drie verdachten zijn inmiddels gearresteerd.

In de haven schuilden sinds donderdag meerdere drugsboten voor het slechte weer. Doorgaans liggen ze op open zee waar ze drugs transporteren over de Straat van Gibraltar, tussen Afrika en Europa. Bij een politiecontrole vrijdag vertrokken de meeste boten uit de haven, maar een grote speedboot bleef ter plaatse en ramde de boot van de politie.

De zaak leidt tot veel ophef in Spanje, omdat het incident tekenend zou zijn voor de drugsproblemen waarmee de regio kampt. De politie zegt onvoldoende middelen te hebben om op te treden tegen de smokkelaars en stelt dat leden van de maffia hen vaker aanvallen en ook druk uitoefenen op hun familieleden. Volgens de politie stopt 40 procent van de agenten die in het gebied aan de slag gaat er na minder dan een jaar weer mee.

De politievakbond AUGC vindt dat de verantwoordelijke minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Grande-Marlaska, moet aftreden door de zaak en roept op tot "een grondig onderzoek naar deze ernstige gebeurtenissen".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats