Transport Online - Stemming onder producenten blijft licht negatief

Stemming onder producenten blijft licht negatief

Stemming onder producenten blijft licht negatief
25-01-2012 11:18 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - De stemming onder ondernemers in de industrie is nauwelijks veranderd. Het producentenvertrouwen kwam in januari uit op -1,4 tegen -1,3 in een maand eerder. Dat blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Tussen de drie deelindicatoren die het cijfer over het productenvertrouwen bepalen, was wel sprake van verschuivingen. Het oordeel over de voorraden gereed product verslechterde. Daarnaast waren de ondernemers iets somberder over hun toekomstige productie dan in december. Over de orderpositie waren de ondernemers daarentegen minder pessimistisch dan voorgaande maand.

Net als in de voorgaande maanden was het aantal ondernemers dat dacht hun personeelsbestand in het komende kwartaal in te krimpen groter dan het aantal dat een uitbreiding voorzag. De ondernemers verwachtten daarnaast hun verkoopprijzen te verhogen.

Met 79,0 procent lag de bezettingsgraad in januari iets lager dan in oktober (80,1 procent). Net als in oktober gaf een kwart van de ondernemers aan last te hebben van onvoldoende vraag. Het aantal ondernemers dat de productiecapaciteit te groot vond was even groot als het aantal dat de productiecapaciteit als te klein beoordeelde. De concurrentiepositie is volgens de ondernemers niet veranderd in de afgelopen drie maanden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions