Clicky


SBM Offshore waarschuwt voor nog lager resultaat

SBM Offshore waarschuwt voor nog lager resultaat
24-01-2012 13:19 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - De problemen van SBM Offshore bij de bouw van een olieplatform bij Noorwegen houden aan. Daardoor vallen de resultaten van 2011 nog lager uit dan eerder aangegeven. In juli gaf het bedrijf ook al een winstalarm. Financieel topman Mark Miles is bovendien niet herkiesbaar, meldt het bedrijf dinsdag. De koers van SBM daalde daarop flink.

De Nederlandse toeleverancier aan de olie-industrie heeft al langer problemen bij de bouw van het Mopustor Platform in het Yme-olieveld bij Noorwegen. Volgens SBM Offshore zijn de eisen van de opdrachtgever onredelijk en wil de tegenpartij zijn standpunten niet aanpassen.

Door de harde opstelling van de Noorse opdrachtgever en de standpunten die door SBM stevig worden betwist is de productiviteit bij de voortzetting van de bouw laag. Daarnaast zorgen de aanhoudend slechte omstandigheden op de Noordzee voor extra problemen.

De definitieve jaarcijfers worden naar verwachting 2 maart bekendgemaakt. Wel hoopt SBM hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de hoogte van de extra afschrijving.



Het vertrek van financieel topman Mark Miles bij de volgende aandeelhoudersvergadering op 16 mei is volgens het bedrijf in onderling overleg genomen. Een reden voor zijn vertrek werd niet gegeven. Op 1 januari stapte ook bestuursvoorzitter Tony Mace op. Zijn vertrek was in augustus al bekendgemaakt.