Transport Online - Petroplus gaat faillissement aanvragen

Petroplus gaat faillissement aanvragen

Petroplus gaat faillissement aanvragen
24-01-2012 11:04 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - De Zwitserse olieraffinaderij Petroplus gaat zo spoedig mogelijk faillissement aanvragen. Dit maakt de raad van bestuur dinsdag bekend. Gesprekken met kredietverstrekkers over het deblokkeren van de kredietlijnen zijn mislukt.

Dochterondernemingen in andere rechtsgebieden ondernemen soortgelijke stappen, aldus Petroplus in de verklaring. Daarin wordt verder vermeld dat de prioriteit ligt bij het veilig stilleggen van de activiteiten en het behouden van de waarde voor alle belanghebbenden.

"Het is vervelend dat we het punt hebben bereikt waar we personeel, aandeelhouders, obligatiehouders en belanghebbenden moeten informeren over deze omstandigheden", aldus Petroplus-topman Jean-Paul Vettier. "We hebben hard gewerkt om deze uitkomst te voorkomen maar hebben uiteindelijk geen akkoord weten te bereiken met onze kredietverstrekkers om de problemen op te lossen."

Petroplus kampt al langer met lage marges en een lage vraag naar zijn producten als resultaat van de algemene overcapaciteit en de vertragende economie in Europa. Eind december en begin januari werden de kredietlijnen door zijn kredietverstrekkers bevroren.Het bedrijf heeft geprobeerd te onderhandelen met zijn banken, waaronder Société Générale, ING Groep, BNP Paribas, Rabobank and Natixis. Deze pogingen om te herfinancieren mislukten echter.

Petroplus, eigenaar van vijf raffinaderijen in Europa, is werkgever van 2500 werknemers. In totaal hebben de raffinaderijen een dagelijkse capaciteit van 667 duizend vaten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions