Stern wil failliet Hessing wel overnemen

Stern wil failliet Hessing wel overnemen
10-01-2012 19:19 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - Stern Groep heeft interesse in een overname van de dinsdag failliet verklaarde auto-importeur en -dealer Hessing. Dat zegt chief executive Henk van der Kwast dinsdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

"We zijn zeker geïnteresseerd", aldus de Stern-topman over de importeur en dealer van luxemerken als Bentley, Bugatti, Lamborghini, Maserati en Rolls-Royce. "We kijken", voegt hij eraan toe.

Volgens Van der Kwast is het aan de curator, die met het uitspreken van het faillissement is aangesteld, om te proberen het bedrijf, waar in totaal 44 mensen werken, als geheel te verkopen. Hij stelt dat Hessing een positie in de markt heeft die kan herstellen met de expertise van Stern.

De curator kan hier niet al te lang overheen laten gaan, meent Van der Kwast. Volgens hem moet een deal 'binnen twee weken' al dan niet rond zijn. Hij zegt verder altijd oog te hebben voor het behoud van werkgelegenheid.

De waardering van Hessing hangt sterk samen met het markante bedrijfspand dat geïntegreerd is in de geluidswering langs de A2 bij de Utrechtse buitenwijk Leidsche Rijn. De Stern-CEO zegt hier een bedrag voor over te hebben dat 'marktconform' is, hoewel dat dit begrip 'rekbaar is met het oog op de vastgoedcrisis'.

Het autodealerbedrijf Stern is met meer dan honderd vestigingen vooral vertegenwoordigd in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant. Het bedrijf voert bekende merken als Alfa Romeo, Audi, Chrysler, Fiat, Ford, Jaguar, Lancia, Land Rover, Mercedes, Opel, Volkswagen, Volvo.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden