Clicky

 
Transport Online - Kamp niet bezorgd om migratie uit crisislanden

Kamp niet bezorgd om migratie uit crisislanden

Kamp niet bezorgd om migratie uit crisislanden
08-01-2012 15:51 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Nederland dreigt niet te worden overspoeld door arbeidsmigranten uit landen die door de eurocrisis zijn getroffen. Er is wel een beweging gaande in het aantal migranten dat uit Spanje, Italië en Griekenland naar Nederland komt, 'maar de ervaring uit het verleden leert dat zij na verloop van tijd teruggaan', zei minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD) zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

Dat er in het verleden geen crisis was en nu wel, is volgens hem geen reden tot zorg. "Die landen worstelen zich wel weer uit de crisis. Bovendien is het lekker weer daar."

De minister maakt zich meer zorgen over de toenemende migratie uit Oost-Europese landen. Hij zei dat Nederlandse werkzoekenden een puntje voor zouden moeten hebben op Poolse werkzoekenden. "Nederlanders spreken de taal en hebben hier al een huis." Door het minimumloon is er volgens hem geen prijsverschil en zou de voorkeur dus uit moeten gaan naar een Nederlander.Het is volgens hem dan ook aan werkloze Nederlanders zelf om ervoor te zorgen dat ze werk krijgen. "Als er belemmeringen zijn waardoor je niet aan werk kunt komen, bijvoorbeeld een gebrek aan vakkennis, dan is het je eigen taak die belemmeringen weg te nemen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden