Clicky

 
Transport Online - 'Bouwsector ziet krimpjaar op zich afkomen'

'Bouwsector ziet krimpjaar op zich afkomen'

'Bouwsector ziet krimpjaar op zich afkomen'
05-01-2012 11:02 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - De bouwsector krimpt volgend jaar met twee procent, voorspelt het ING Economisch Bureau in een kwartaalbericht. Oorzaken zijn de stagnerende woningmarkt en de slechte vooruitzichten in het bedrijfsleven. Afgelopen jaar groeide de sector nog.

In 2009 en 2010 kromp de bouwsector ook al. De krimp dit jaar komt vooral doordat er minder vraag is naar nieuwbouwwoningen vanwege het lage consumentenvertrouwen. Bedrijven stellen daarnaast vanwege de economische omstandigheden investeringen in nieuwe gebouwen uit.

Alleen in de renovatiemarkt kunnen bouwbedrijven meer werk vinden. Die bedrijven zullen hier echter niet veel aan kunnen verdienen. Door overcapaciteit in de branche blijven de marges onder druk staan, denkt ING.Het economisch bureau van de bank denkt daarnaast dat de groei over 2011 uitkomt op 3,8 procent. Die groei is behaald in de eerste drie kwartalen. Toen kon door het goede weer lang doorgewerkt worden, waardoor een achterstand door het koude weer in 2010 ingehaald werd. Ook de verlaagde btw op arbeidsloon speelde een positieve rol, zegt ING.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden